Cat Colnot Gastblogs

Cat Colnot blogt #22: ToerMee met de VIPbus voor de SDGs

Woensdag 29 augustus gaat #deVIPbus officieel van start met de #ToerMee voor de #sdgs. Cat van De Rijke Meisjes gaat mee als verslaggever en inspirator. 

ToerMee is een initiatief van Spoor van Vernieuwing (Dennis Nolte) en SDG Charter; hét Nederlandse koploper netwerk voor het behalen van de Global Goals for Sustainable Development (SDGs) in 2030. Het doel van ToerMee is om de kloof tussen wereldwijde doelen en lokale actie te dichten. Samen werken we toe naar één grote beweging om de SDGs voor 2030 te behalen!

WAT IS DE VIPBUS?

De VIPbus is het vehikel van ToerMee. Een omgebouwde SRV-wagen vormt de rijdende winkel van inspiratie en innovatie waarmee we door stad en land trekken om mensen stil te laten staan bij de grote uitdagingen van deze tijd. Om vervolgens dromen en ideeën voor hun toekomst te mobiliseren. We doen uiteenlopende halteplaatsen aan. We gaan langs hotspots waar hard gewerkt wordt aan de Global Goals (SDGs) met tastbare ideeën of producten en we trekken met dit gedachtegoed in de schappen van de bus weer verder. Onderweg pikt de VIPbus mensen op die met hun prikkelende verhaal anderen in beweging weten te brengen.

BLIK OP DE TOEKOMST

In de VIPbus werpen we letterlijk een blik op de toekomst. Om vervolgens meteen de daad bij het woord te voegen met de eerste stap. Die blikken we in, dat is als het ware een afspraak met jezelf. Na drie maanden, als de houdbaarheidsdatum van het blik afloopt, kunnen we samenkomen om de voornemens uit te blikken.

MINDFOOD TREKAUTOMATIEK

We laten passanten letterlijk proeven aan de toekomst met onze trek-in-iets-nieuws-snacks uit de mindfood trekautomatiek. Insectenamuses, chocolade om te snuiven en andere culinaire experimenten helpen de bezoeker bewust te worden van hun eetpatronen en gewoonten.

ESCAPEROOM 

In de escaperoom werp je een blik op jouw nog Onbekende toekomst. Stap de VIPbus in, de rijdende winkel voor Very Inspiring People, Places and Projects en speel een serious game! Stel je voor dat je de machtigste persoon op deze wereld bent en één beslissing mag nemen. Of dat de planeet je eigen kind is. Hoe zou je ervoor zorgen? Stap in en speel mee. De toekomst begint…

LANDELIJKE TOERMEE?

Na de pilot in Amsterdam (29 aug tot 16 sept. 2018) gaat ToerMee verder het land in. Wil jij dat de ToerMee ook jouw gemeente, evenement of organisatie aandoet? We gaan graag in gesprek over de mogelijkheden! Neem contact op via Dennis@spoorvanvernieuwing.nl.

Morgen volgt een blog over het programma van de komende weken! 

En natuurlijk interview ik kunstenaar en initiatiefnemer van de VIPbus binnenkort voor Wat maakt jou rijk? 

Cat Colnot 

Volg Toermee op Facebook, Twitter en Instagram. Of check de website www.toermee.nl 

Meer weten over de Global Goals? Kijk op www.sdgnederland.nl

Vergelijkbare artikelen

1 Reactie

  • Reply
    Cat Colnot blogt #26: De trut en de hut - De Rijke Meisjes
    24 oktober 2018 at 10:39

    […] tips van ondernemers voor ondernemers Cat Colnot blogt #21: Amsterdam Noord heeft ’t #2: NDSM Cat Colnot blogt #22: ToerMee met de VIPbus voor de SDGs Cat Colnot blogt #23: ToerMee themadag: Geld & Waarde Cat Colnot blogt # 24: ToerMee met de […]

  • Voeg een reactie toe

    Menu