Wat maakt jou rijk?

Wat maakt jou rijk? – Audrea van Poppelen

Audrea van Poppelen (46) woont in Amsterdam en is moeder van Jake. En ze helpt in haar praktijk al 20 jaar mensen met chronische klachten om hun immuunsysteem te versterken. Ze doet dit door middel van een hele bijzondere therapie: Biophoton Therapy.

Audrea:

“Vanwege een aangeboren nierafwijking gebruikte ik zelf op jonge leeftijd veelvuldig antibiotica en andere medicatie. Mijn immuunsysteem heeft zich daardoor niet goed kunnen ontwikkelen. Ik had vaak blaasontsteking en last van allergieën en bronchitis. Daarnaast was ik altijd moe. Ik leefde puur op wilskracht…. Tot, na een lange zoektocht in de reguliere en alternatieve medische wereld, in 2000 de Biophoton methode op mijn pad kwam. Behandelingen met deze nieuwe technologie hadden voor mij persoonlijk een enorme impact. Mijn chronische klachten namen af en na een intensief traject transformeerde mijn immuunsysteem en voelde ik me eindelijk energiek. Door deze bijzondere ervaring realiseerde ik me hoe belangrijk een goede gezondheid en voldoende levensenergie is. Dat wilde ik anderen ook geven en dat doe ik dagelijks in mijn praktijk!”

For the record. Kan je kort vertellen wat je precies doet?

“Wat ik doe is….ik werk met een methode die acupunctuur en homeopathie combineert. Ik meet een lichaam door en dan vind ik verstoringen. Die verstoringen kunnen chronisch, genetisch of emotioneel zijn. Meestal door een goede intake, en een paar metingen, kan ik snel in kaart brengen wat er aan de hand is in zo’n lichaam. En dan gaan we aan de slag. Dan ga ik kijken of ik het zelfgenezend vermogen van het lichaam kan activeren. Of ik er contact mee krijg.”

“De methode is gebaseerd op lichtfrequenties. Met licht kun je een hoop, met homeopathie kun je een hoop en met accupunctuur kun je een hoop en met die combinatie probeer ik het lichaam ‘aan’ te krijgen. Zo zou ik het wel kunnen omschrijven.

“Ik doe dit al 20 jaar met veel succes in ieder geval! Mijn praktijk is hartstikke vol en mensen zijn echt verbaasd over wat er mogelijk is. Het immuunsysteem is het belangrijkste systeem van ons lichaam, het is de enige dokter die ons daadwerkelijk geneest.”

Wauw, wat een mooie missie heb je. Gaaf om je geld te verdienen met echte impact maken op de levensenergie van mensen……

Over energie gesproken….Wat heb jij van huis uit meegekregen over geld?

“Oh, dat vind ik een goede vraag. En ook best wel confronterend. Wat ik van huis meegekregen over geld is namelijk best ingewikkeld. Geld is iets ingewikkelds. Je praat er niet over. Eigenlijk negeerden we het thema. Was er vroeger wel geld of niet, ik heb geen idee.”

“De buitenkant telde…. We liepen altijd in de mooiste kleren. Mijn moeder had de mooiste bontjassen en leren jassen. Mijn vader ook. We zagen er gewoon fantastisch uit. Het huis stond vol met de mooiste banken en nieuwe spullen. Maar of er nou echt geld was? Wat ik me herinner; er was vooral veel spanning over geld.”

“Mijn moeder had een huishoudpotje met gleufjes erin. Daar ging dan heel stiekem wat geld in. Ik vond dat interessant. Dat emaille dingetje. Ik had op mijn 13e al bedacht dat ik mijn eigen geld wilde verdienen. Ik voelde heel sterk ‘geld geeft een vorm van vrijheid’. Dat vond ik boeiend.”

“Mijn moeder is van rijke afkomst. Bij haar thuis was veel geld. Mijn vader komt uit een arm gezin. Heel tegenstrijdig.”

“Maar ik was daar niet mee bezig. Ik wilde reizen. Al op hele jonge leeftijd. Ik wilde dat mijn ouders mij zouden meenemen op vakantie. Maar dat gebeurde niet. We gingen niet op reis, niet op vakantie. We bleven altijd in Nederland in de regen. Dat vond ik best wel stom, want ik wist dat dat de wereld heel groot was, en heel kleurrijk en leuk. Ik was er echt nieuwsgierig naar. Dat we er leuk uitzagen en de duurste merken droegen boeide mij niet zo. Ik wilde op vakantie. Dus, op een gegeven moment heb ik tegen mijn ouders gezegd, dat het met de dure spullen wel wat minder mocht en dat we dan in plaats daarvan op vakantie naar Ibiza konden gaan.”

“Daar hebben ze gehoor aan gegeven. We zijn naar Ibiza gegaan toen ik 8 was. Dat was geen onverdeeld succes. Mijn moeder raakte overstuur van de hitte, al die zon was niks voor haar (ze heeft een hele witte huid en rood haar). Mijn vader ging open. Ik zag mijn vader in een nieuw licht. ‘Wat heb ik een leuke vader’, dacht ik toen ik hem zo in zijn element zag. Ja, die Ibiza reis was echt heel bijzonder voor mij.”

Als je geld hebt, waar geef je het dan graag aan uit?

“Aan mooie dingen”, zegt Audrea lachend.

Wat doe je met je laatste tientje?

“Mijn laatste tientje geef ik uit aan eten.”

Stel dat je een tientje op straat vindt?

“Wat doe ik met dat tientje? Ik pak het op en ik stop het toch in mijn portemonnee. Maar ik ga het niet uitgeven.”

Stel dat je al het geld van de wereld hebt. Een oneindig budget. Wat dan?

Audrea zucht…..“Jeetje dat zou ik een lastige vinden. Want dan zijn er zoveel keuzes. Ik ben bang dat ik mezelf kwijtraak. Als ik heel eerlijk ben. Ik heb namelijk een hele materialistische kant en ik heb een hele empathische kant. Die materialistische kant wordt dan versterkt. Dan ga ik in de PC shoppen en allemaal dure merken kopen. Isabelle Marant bijvoorbeeld. Haar ontwerpen vind ik supermooi.”

“Met die empathische kant ga empathisch werk doen; weeshuizen opzetten. Heel veel mensen helpen. Maar dan kom ik in de knel met mezelf op een bepaald moment, want dat zijn twee zulke verschillende werelden.”

“Nee, daar zou ik nu momenteel niet klaar voor zijn. Als dingen stromen vind ik het fantastisch. Maar het moet wel kloppen. Het moet stromen en kloppen.”

Droom je van het moment waarop je geld als water zou hebben?

“Nou, ik weet dat ik een fortuin kan verdienen. Ik weet dat ik dat in me heb. Ik weet dat ik een hele gezonde zuivere geldstroom kan creëren.”

Maar dat heb je nu niet per se nu nodig dus?

“Het is misschien raar wat ik nu ga zeggen, maar ik zou het heel fijn vinden om dat met een partner te doen. Dat hoeft van mij niet zo alleen. Ik hou van samenwerken. En je moet wel je shit op orde hebben voor dat je gaat samenwerken. Dat moet goed voelen.”

Net als in andere situaties. Relaties bijvoorbeeld.  

“Ja, ik breng nu dingen op orde, kom net uit een lastige fase. Maar ik zie het wel gebeuren dat ik in de toekomst samen met iemand een groot imperium ga opzetten. Lijkt me fantastisch! Ik zie zo’n beeld voor me van de zo’n bitchy zakenvrouw op hakken. Maar ik heb dus ook die andere kant, die hippie op Ibiza.”

Wat maakt jou rijk?

“Ha, die vraag had ik natuurlijk al een beetje verwacht. Ehm… wat maakt mij rijk?”

“Er zijn zoveel dingen die me rijk maken. Mijn toch wel moeilijke ervaringen in het leven. Ik ben ziek geboren. Ik ben niet als de meest positieve persoon geboren, denk ik, maar ik heb toch veel weten om te zetten. En dat maakt mij rijk. Mijn mentale kracht. De kracht van mijn zijn. Zonder dat ik daar heel gaaf over doe. Het is niet een soort ego ding. Maar mijn weerbaarheid vind ik eigenlijk het meest bijzonder. Dat vergeet ik wel eens, maar dat is wel waardoor ik mij rijk voel.”

“…Moederschap maakt me rijk. Dat vind ik echt een meerwaarde in mijn leven.”

“…Dit werk. Vind ik serieus mooi werk, zegt ze trots.”

“…En ook wel, ik ben 46, ik heb nog wel heel veel zin in wat het leven nog in petto heeft voor mij. Daar ben ik wel heel nieuwsgierig naar.”

“En ik hou ontzettend veel van geld. Ik hou écht van geld. Zoals mijn ouders niet van geld houden en er nog steeds moeilijk over doen, hou ik er echt van. Dat heb ik niet op een cursus geleerd. Als ik er veel van heb vind ik het heerlijk. Als ik het niet heb, en dat heb ik ook meegemaakt, vind ik toch minder leuk allemaal. Het is dan even oké, want ik weet dat er verandering in komt, maar geld is, laten we wel wezen, wel energie. Als het bij mij niet stroomt, dan stroomt het in die geldstroom ook niet. Dat vind ik niet lekker. Ik hou van stroming.”

Heb je nog tips voor de lezers?

“Zorg ervoor dat alles binnen jezelf blijft stromen… Ook al ga je door een moeilijke periode, ben je ziek of heb je even geen geld… Als je geen geld hebt bijvoorbeeld, raak dan niet in de de stress en ga niet op “slot”. Blijf geld uitgeven, maar doe dit op kleinere schaal. Dus even niet die mooie broek…maar blijf wel in beweging, en ga naar de Lidl in plaats van Albert Heijn.”

“Dit geldt ook voor je gezondheid; als je weinig of geen energie hebt…blijf toch in beweging…Als je medicatie gebruikt, probeer af en toe een periode te kijken of je een beetje kunt minderen…en voel of je energie hierdoor meer gaat stromen…wees licht en put a real smile on your face…Kortom: doe aan energie management. Voel goed bij jezelf: wat kost mij energie, en wat geeft mij energie?”

Wil je meer weten over Audrea? Check haar website en social media kanalen: FacebookInstagram, LinkedIn.

Vergelijkbare artikelen

2 Reacties

 • Reply
  Jeltje van Essen
  24 januari 2019 at 07:30

  wat een mooi interview, gefeliciteerd Andrea.

  • Reply
   Cat Colnot
   11 februari 2019 at 16:10

   dank je wel voor je leuke reactie @JeltjevanEssen

  Voeg een reactie toe

  Menu