Cat Colnot Gastblogs Reizen

Hoe hou je het vakantiegevoel zo lang mogelijk vast? 8 + 1 tips!

Nu de vakantie voor de meeste mensen weer voorbij is, wil je waarschijnlijk zo lang mogelijk dat vakantiegevoel vast blijven houden. Met nog een week of misschien wel langer mooi weer te gaan geef ik nog even een aantal tips om van elke dag een vakantiedag te maken. 

Tip 1. Creëer je eigen Costa del Casa 

Koop een hangmat :-). Hang hem met het lekkere weer op in je tuin, op je balkonnetje of dakterras of desnoods in je woonkamer. Met een boekje en een muziekje op je oor kan heerlijk even wegdromen en je weer even in Italië of aan de Spaanse costa wanen. 

Als je een beetje weinig plek hebt of liever wat rechter op zit dan is een hangstoel een supergoed alternatief. Bovendien heeft een hangstoel maar één ophangpunt nodig. Heerlijk relaxen terwijl de stoel je een beetje wiegt, en je kunt ondertussen nog wat nippen aan een heerlijke homemade icetea. Het betere leven. Bij De Hangmatgigant kun je alle soorten en maten krijgen. 

Tip 2: Zeg wat vaker 'Nja'

Een van de fijne dingen aan vakantie is dat je even een paar weken kunt doen waar je zin in hebt. Go with the flow. Hoewel je natuurlijk in het dagelijks leven allerlei super belangrijke verplichtingen hebt, kun je deze lifestyle best een beetje volhouden. Zeg wat vaker “nee” tegen dingen waar je eigenlijk niet blij van wordt of geen energie van krijgt. Ga wat meer op je gevoel af en doe wat goed voelt en waar je blij van wordt. 'Vlogger' Steye van Dam heeft een briljante tip voor mensen die moeite hebben met “nee” zeggen. 

Tip 3: Struin! 

Veel mensen gaan naar nieuwe plekken op vakantie en ontdekken allerlei nieuwe dingen. Hoewel je misschien wat minder tijd hebt, kun je dit ook na je vakantie best blijven doen. Plan eens in de maand een weekend/dag of uurtje waarin je op ontdekkingstocht gaat in eigen stad of land. Wandel eens een nieuwe route, pak eens een afslag eerder of later, of rij met de tram tot de eindhalte en ga daar op onderzoek uit. Gegarandeerd vakantiegevoel. 

Tip 4: Ga voor groen

Wat ook vaak rust geeft op vakantie is het verblijven in de natuur. Op een camping of aan zee vakantievieren is voor veel mensen het ideaal. In de natuur zijn is heel erg ontspannend en het is dus een heel goed plan om dagelijks even de natuur op te zoeken. Een korte wandeling in het park in je pauze of een half uurtje eerder opstaan voor een fijne ochtendwandeling. Met je blote voeten in het gras lopen! Even lekker 'aarden'. Wedden dat je veel relaxter de dag doorkomt? 

Tip 5: Maak kiekjes

Maak foto’s, leg belevenissen vast. Op vakantie maak je regelmatig kiekjes. Tenzij je een fervent fotograaf bent van nature, instagrammer pur sang, maak je na je vakantie waarschijnlijk niet dagelijks foto’s van wat je meemaakt. Door dat wel te doen, word je je bewust van de leuke dingen die je op normale dagen meemaakt. Dit kunnen hele kleine dingen zijn, maar het effect is groot. Voor inspiratie check mijn privé Instagramaccount:-). 

Tip 6: Do more of what you love 

In de vakantie en op vakantie doe je vaker dingen die je echt leuk vindt om te doen. Daar wordt je uiteraard blij van, want zo werkt dat. Stel dat je dat in het 'echte' leven ook zou doen? Maak een happylist. Schrijf alles waar je blij van wordt op een lijst en maak ruimte in je agenda (blok gewoon een paar uurtjes per maand, of sta een half uur eerder op) en ga dat doen. (je kunt ook een goudzoek sessie bij mij boeken, waarin we samen op zoek naar dat wat jou blij en uniek maakt). 

Tip 7: Proef je vakantie!

Hou je van kokkerellen? Maak thuis de gerechten van je lievelingsvakantielanden na. Of start de dag met een croissantje en een espresso in het zonnetje. Of maak een plankje met een baguette met camembert (net als op de camping). Serveer allemaal kleine gerechtjes in kommetjes (yes tapas!).   

Tip 8: Muziek brengt je direct terug

Draai de hele dag vakantiemuziek. Voor wat inspiratie deel ik mijn ultieme foute vakantieliedjes lijst met je. Ben je meer van de Ibiza vibes, check dan deze lijst. Of reggae....ook lekker....

Happy days! 

 

Bonus tip! 

P.s. Ik heb ook nog een leuke tip voor je. Mindfulness coach en trainer Mariska Bosch, een van onze gastbloggers heeft een toffe mini cursus (voor leraren, coaches en hulpverleners, en iedereen die altijd 'aan' staat) over hoe je je vakantie gevoel vasthoudt.... check em hier

palm tree near body of water

Photo by Jess Vide on Pexels.com

Vergelijkbare artikelen

Geen reacties

Voeg een reactie toe

Menu