Cat Colnot Gastblogs

Vakantietips en energieboosters voor thuisblijvers

Hoe is het met jouw batterij? Is ie nog vol of loopt ie keihard leeg momenteel? Net als je telefoon moet je zelf ook af en toe even aan de oplader liggen. Als je batterij op is, doet je phone het niet meer. En jij ook niet.

Vakantietijd is voor veel mensen de ideale oplaadtijd, ikzelf ga meestal niet in de zomer vakantievieren, maar wacht tot iedereen terug is en vertrek dan naar warme oorden.
Omdat het dit jaar super ingewikkeld en vaag is met al die kleurtjes op de wereldkaart ga ik mezelf zeker niet in bochten wringen en vier ik vakantie in Casa di Cat.

Mocht jij nou ook 'genoodzaakt zijn' om thuis te blijven dan deel ik graag wat oplaad / vakantiegevoel tips voor thuisblijvers met je.
Want ik weet als chronische zieke (om er maar ff een label op te plakken) inmiddels als geen ander hoe je de batterij zo vol mogelijk houdt en telkens sneller oplaadt.

1. Maak een happy list

Wie mij al een beetje kent weet dat dit mijn stokpaardje en life safer is. De happy list.

Wasdah?

Supersimpel. Een lijst met dingen waar je blij van wordt/ energie van krijgt. Ga er eens lekker voor zitten en schrijf ALLES op waarvan jij denkt: YES!
Hang die lijst ergens op zodat je hem dagelijks ziet en plan dagelijks dingen in waar je blij van wordt en energie van krijgt. Niet miepen dat je geen tijd hebt, niemand heeft tijd, je MAAKT tijd. Want je happylist is megabelangrijk. En het gaat je energie opleveren. En die energie kun je gebruiken om andere dingen te doen. 

Dingen op je happylist kunnen hele kleine dingetjes zijn, zoals wakker worden met je lievelingsmuziek of tussen het werken door geen rookpauze maar een adempauze inlassen.
Omring je met dingen (en mensen!) die goed voelen en maak je ruimte prikkelvrij maar wel inspirerend. Ga voor meer spelen, meer plezier, meer rust, meer wandelen in de natuur of whatever jouw ding is. Tis jouw lijst! 

Als je veel leuke dingen doet in je leven heb je altijd een vakantiegevoel. En wie wil dat nou niet? 

2. Koop een hangmat/hangstoel

Als je het mij vraagt is een hangmat ongeveer het toppunt van zen. Ik ben gek op die dingen! Hang hem op in je tuin, op je balkonnetje, dakterras, desnoods in je woonkamer of in het park.

Als je een weinig plek hebt of liever wat rechter op zit dan is een hangstoel een supergoed alternatief. Bovendien heeft een hangstoel maar één ophangpunt nodig.

Het is heerlijk relaxen terwijl de stoel je een beetje wiegt. Ondertussen luister of lees je een boek, binge je je favoriete Netflix serie, mediteer je of luister je muziek. Of ga je lekker een beetje voor je uit zitten staren. Niets relaxter dan dat. 

Zoek je een fijn en betaalbaar adresje voor je hangmat, check dan even De Hangmat.nl. Zij hebben alle soorten en maten hangmatten en hangstoelen voor jouw ultieme vakantiegevoel at home. De hangmatten van Hangmat.nl zijn ecovriendelijk en fairtrade. Met dat idee in je achterhoofd lig je extra lekker te chillen in je hangmat.

Als je nieuwe gezonde gewoontes wil aanleren, moet je daar speciale plekken voor moet creëren in je dagelijks leven. Letterlijk en figuurlijk.
Als je je hangmat ziet hangen, dan weet je wel wat je te doen staat: relax modus aan. Zo wordt tijd nemen voor jezelf een superfijne nieuwe gewoonte.

 

3. Organiseer Super Happy Fun Days

Ik heb die naam niet bedacht, maar dit idee komt van de marketing buddha Dean Jackson. Dean is een van mijn inspiratiebronnen als het gaat om marketing en business en een van zijn belangrijkste business regels is deze: Plan eens in de 6 weken een Super Happy Fun Day in. Het liefst doordeweeks, als je normaliter zou werken. 
Een Super Happy Fun Day voelt als een ultieme vakantie dag omdat je op die dag alles mag doen wat je wilt met wie je wilt.
Dus je kan ook met jezelf op date als je dat fijn vindt of juist als je dat normaal nooit doet. Met je beste vriend/vriendin of je kind de hort op kan ook. Of met een van je lievelingsklanten...

Een vereiste is dat je Super Happy Fundag bestaat uit minimaal een eetmoment (ontbijt, lunch of diner) zodat je niet met een uurtje klaar bent. 
Ga iets doen wat je echt leuk vindt of wat je altijd al had willen doen. Maak er een avontuur van. Een ervaring om nooit te vergeten.

En doe het elke zes weken. Maak het non-negociable. Je gaat het doen en er komt niks tussen. Neem het bloedserieus. 

 

4.  Ga ergens naartoe waar je nog nooit geweest bent

Sommige mensen houden niet van variatie in hun leven, maar variatie is voor je creativiteit en je energie heel goed. Loop eens een andere route dan je standaard route. Wijs totaal random met een blinddoek of een dart pijl een plek aan op de kaart en ga erheen om de boel daar te verkennen. Kijk rond met de ogen van een toerist. Met nieuwe en nieuwsgierige ogen. Ook als je er al eens geweest bent kan met andere ogen kijken heel veel nieuwe dingen opleveren. 

Ik woon al dik 30 jaar in Amsterdam maar ontdek dagelijks nog nieuwe geveltjes, straatjes en koffietentjes. Never a dull moment.  Ik kies altijd een andere route terug dan ik heen ben gegaan, zodat ik de kans heb om veel te zien op mijn route. 

Als je dart pijl op een wei in West-Friesland uitkomt en er is niks dan gras te zien en koeien, daag jezelf dan uit om naar details te kijken. Je zult zien dat je verrijkt en met nieuwe energie thuiskomt. 

5.  Eet, luister of doe iets exotisch

Nieuwe exotische smaken proeven kan je ook helemaal in een vakantiestemming brengen. Maak eens Vietnamese rijstrolletjes, of een cocktail met kokos en sereh. Of drink een Spaans speciaalbiertje in je Hangmat. Door andere smaken te proeven zet je ook je systeem aan. Door andere muziekstijlen te luisteren krijg je andere energie. Zet maar eens een goede reaggae plaat op. Geheid vakantiegevoel. Of een buikdans nummer. Je waant je binnen no time op een Marokkaanse feest. Of een playlist met allemaal vakantiehits uit de 80's. Whatever works for you. Trek je meest zomerse bloemenjurk aan of die zomerhoed die je normaal alleen in Griekenland draagt. 

Al dit soort dingen geven je een bepaalde energie waar je weer een tijdje op kunt teren. 

 
 

6. Doe een dagje niks 

Niks doen is een kunst die veel mensen verleerd zijn, maar het kan zo goed voor je zijn om even uit de ratrace te stappen en een dagje (of desnoods een paar uurtjes) alleen te zijn met je eigen gedachten. Beetje mijmeren, filosoferen, peinzen... Mooi schrijf boek erbij en wie weet ontstaan er mooie ideeën. 

7. Geef of doe iets liefs voor een ander

 
Iets dat niet per se een vakantiegevoel oproept maar wel een enorme energiebooster is, is the gift of giving. Iets leuks of liefs voor iemand doen of maken kan heel veel positieve energie geven. Het verraste gezicht van de ander als je diens lievelingseten kookt, een bloemetje meenemen voor je bejaarde buurvrouw, een prachtig boek mooi ingepakt op een parkbankje achter laten, een lief briefje in de jaszak van je kind of geliefde doen. Iemand spontaan een voice berichtje sturen om te vertellen hoeveel diegene voor jou betekent. Het hoeft geen geld te kosten, het gaat om het gebaar. Heb je wel eens iemand gevraagd naar zijn of haar mooiste inzicht in het leven? Dat is niet alleen een mooie vraag maar ook een cadeau voor jezelf, net als al je giften aan een ander zijn. Verwacht niks terug, ook geen smile of een bedankje. Doe het omdat je er zelf blij van wordt. Instant energie gegarandeerd.  

Over gifts gesproken.... ik verloot een A Wish Book onder degenen die hun ultieme vakantie voor thuis/ energie boost tip deelt. 

Het A Wish Book is een door mij ontworpen wensen boek waarin je jouw wensen, dromen en doelen op het gebied van leven, werk, liefde, geld, huis, gezondheid, missie kunt opschrijven. En er is ook veel plek in het journal voor jouw eigen happy list. 

Waar krijg jij energie van?

Laat het me weten, dan ik de zen lijst aanvullen met jouw tips!

 
 
 
 
 
 
 
beqa-shavidze-bPDfivh8E94-unsplash

Vergelijkbare artikelen

Geen reacties

Voeg een reactie toe

Menu