Gastblogs

De vijf mooiste lampen voor thuis

Verlichting is steeds belangrijker in je interieur. Maar ook de manier waarop de verlichting bediend wordt. Zo heb je straks een app voor je verwarming, een app voor je deurbel én een app voor je verlichting. Handig, om vanuit je luie bank te bedienen. Maar ook fijn dat je met een druk op de knap de sfeer in je woning aanpast. Vijf trends die bijna allemaal met de app te combineren zijn.

 

Alles kan

Waar een gloeilamp vroeger vooral verstopt zat in een lampenkap, is de trend nu al een tijdje dat je de lamp gewoon ziet. Niet zo raar dus, dat het uiterlijk van de standaard gloeilamp met e27 fitting ook ineens belangrijk geworden is. Ook snoeren mogen gezien worden. Neem bijvoorbeeld de trend van een aantal eenvoudige gloeilampen die je met meerdere tegelijk om een houten balk wikkelt.

 

Mix and match

Diverse soorten en stijlen lampen naast elkaar hangen is ook een trend. Qua stijl passen de verschillende lampen wel bij elkaar, maar qua vorm mogen ze allerlei varianten hebben. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om diverse houten lampen bij elkaar te hangen, of juist diverse lampen met glazen kap. Als je helemaal van afwisseling houdt, mix je de diverse stijlen met elkaar. Door dit te combineren een neutrale achtergrond op de muur wordt het niet rommelig maar stijlvol.

 

Eyecatcher

Een bijzondere lamp op een bijzondere plek mag best een eyecatcher zijn. Neem bijvoorbeeld een lamp met een lampenkap van velours voorzien van een bloemenprint. Ben je meer van de vogelprintjes of pauwenveren? Allerlei bijzondere lampenkappen zijn standaard verkrijgbaar. De lampen met de velours kap zijn stijlvol en trekken de aandacht. En dat mag best, boven je grote eettafel.

 

Duurzaam en hergebruik

Vind jij dat er te veel weggegooid wordt in de wereld? Denk dan eens aan een bezoek aan de kringloopwinkel. Veel lampen die je daar vindt zijn nog prima voor enkele jaren hergebruik. Wellicht vind je hét exemplaar dat je met wat eenvoudige aanpassingen geschikt kunt maken voor je interieur. Met een likje verf, met een andere lampenkap of door twee lampen met elkaar te combineren. Met jouw tweedekanslamp steel je vast de show!

Vergelijkbare artikelen

Geen reacties

Voeg een reactie toe

Menu