Cat Colnot Gastblogs Leuke dingen doen Rijkdom

Super Happy Fun Day

Dat heerlijke vrije gevoel dat je op de zomervakantie hebt, of in het weekend. Niets moet, alles mag. Lekker je eigen plan trekken. Go with the flow. Dat gevoel is heel goed om op te laden en om je energiepeil hoog te houden. Maar vaak vervallen we weer in oude gewoontes. Zitten we na de vakantieperiode direct weer in de ratrace. 

Maar dat hoeft niet. Je kunt ook gewoon white space in je agenda zetten. Om een dagje op mini retraite met jezelf te gaan, of iets leuks te gaan doen met jezelf, je gezin, je familie of je vrienden. 

Dean Jackson (ook wel The Marketing Buddha genoemd) noemt het een Super Happy Fun Day. Julia Cameron (van The Artists Way) noemt het een Artist Date. Mij maakt het niet zoveel uit hoe het heet, als je het jezelf maar gaat gunnen. 

Wat houdt zo'n dag of date in? 

Actie: Eens in de zoveel tijd maak je ruimte vrij in je agenda. Hoe vol hij ook is (hoe voller, hoe belangrijker om dit te doen).
Frequentie: Om de 6 weken.
Dag van de week: Bij voorkeur doordeweeks, als je normaliter zou werken.
Met wie?: Met jezelf of samen met iemand die je superleuk vindt en die jou veel plezier en energie geeft.

Als je nooit iets in je eentje doet, kan het een leuk experiment zijn om eens alleen te gaan. Als je nooit iets samen doet, nodig dan iemand uit om mee te gaan. Je kunt met je beste vriend of vriendin, je kind, maar ook je lievelingsklant op pad gaan.

Vereist: Er moet een eetmoment in zitten (ontbijt, lunch, diner - vul zelf in hoe en hoe duur, chique champagne ontbijt, picknick, potluck en alles ertussen in). De reden is dat een super happy fun day niet in een uur klaar mag zijn. Neem de tijd.

Ga iets doen wat je echt leuk vindt of wat je altijd al had willen doen. Maak er een avontuur van. Een ervaring om nooit te vergeten.

Ideeën:
Ga eens een stad verkennen die je nog niet kent
Stap in een bus zonder te kijken waar hij heengaat en stap uit bij de laatste halte en ontdek wat daar te beleven is
Bezoek een museum dat je normaal nooit zou bezoeken
Ga overdag naar de bios of naar het zwembad
Boek een cursus taartjes bakken, poppetjes tekenen, bushcraft
Ga bungeejumpen, suppen, een blotevoetenpad lopen, dieren knuffelen
Geef iedereen die je tegenkomt een compliment

Je kunt deze Super Happy Fun Day zo duur of zo goedkoop maken als je wilt. Ook met no-budget kun je leuke dingen doen, maar als je iets duurs wil doen, leg er dan maandelijks een paar procent van je inkomen voor opzij.

En doe het echt elke zes weken.
Maak het non-negociable / neem het bloedserieus. Je gaat het doen en er komt niks tussen. Whatever the weather. Want jij verdient dit!

Resultaat? Meer fun in je leven, meer echte connectie en inspiratie en energie voor 10.

Gegarandeerd.

Wat ga jij doen op jouw 1e Super Happy Fun Day?
Deel je je antwoord in de comments zodat je ook anderen kunt inspireren? 

Have fun!

Vergelijkbare artikelen

Geen reacties

Voeg een reactie toe

Menu