Cat Colnot Gastblogs

Cat Colnot blogt #28: Bourgondisch en hip Maastricht

Een bezoekje aan Maastricht stond al heel wat jaartjes op mijn lijstje. Omdat ik zin had in vakantiegevoel, maar weinig trek in een lange reis besloot ik op zondagmiddag spontaan een hotel in Maastricht te boeken en mijn koffer te pakken. Drie uur later checkte ik in bij hotel Martinslane/ Townhouse Hotel

Tip: kan je ook doordeweeks, boek dan je hotel van zondag op maandag of maandag op dinsdag. Scheelt een boel geld.

Martinslane/Het Townhouse hotel is een betaalbaar designhotel vlakbij het station van Maastricht in de hippe buurt Wijck. Het barst hier van de leuke tentjes. Koffie, eten, vintage en art winkeltjes bij de vleet.

Zondagavond at ik bij Zondag. Vond ik wel toepasselijk. De venkelsalade is heerlijk. De gin tonic ook, en ook nog eens een stuk betaalbaarder dan in Amsterdam.

Daarna nog een stukje door de stad gewandeld over de Sint Servaasbrug. ’s Avonds lekker in bad het laatste seizoen van Suits gekeken (over dingen waar ik heel blij van word: badderen). 

De volgende ochtend had ik een conference call en heb ik eerst een paar uur in de gigantische hotelkamer gewerkt. Daarna de stad in om een leuk lunchtentje te scoren. In Maastricht is op maandag veel gesloten. Wat dat betreft ben ik verwend met de extreem ruime openingstijden in Amsterdam. De Brandweerkantine was wel open, maar serveerde geen lunch die dag (andere dagen wel). 

Op zoek naar het ideale restaurantje voor het diner heb ik bijna alle straten en pleinen wel gehad tot ik in een smal straatje bij Le Fernand terecht kwam. Dit knusse Franse restaurant is een pareltje. Het eten is echt super en de wijntjes ook. Gesmikkeld van de homard. 

Als je houdt van eten op een terrasje en een echt Frankrijk gevoel wilt hebben dan is Le Fernand een aanrader. Om hoek zitten nog meer gezellige restaurantjes by the way. Via het stadspark lekker naar het hotel terug gewandeld. 

De volgende dag lunch bij Livingroom op de Heggenstraat. Toptentje! De Heggenstraat is een heerlijk shopping straatje met diverse toffe winkeltjes. Nog even naar de Sporenstraat 7 en natuurlijk naar de mooiste boekwinkel van Nederland (op Scheltema in Amsterdam na): Dominicanerplein 1.  Daarna even koffer ophalen in het hotel en met de trein terug naar Mokum en met het gevoel een week met vakantie in een ander land te zijn geweest. 

Meestreech, so schon.  

Vergelijkbare artikelen

Geen reacties

Voeg een reactie toe

Menu