Cat Colnot Gastblogs

Priming – een goede start van de dag

Wist je dat dankbaarheid de beste remedie tegen angst is?

Dat leerde ik van Tony Robbins. Tony heeft een bijzonder ochtend ritueel dat hij 'priming' noemt. Priming is jezelf klaar maken voor de dag. Ik heb het een half jaar gedaan en het beviel me heel goed, maar toen kwam de klad erin. Nu voel ik dat ik er wel weer zin in heb.

Wie weet kun jij er ook iets mee?

Of bedenk je je eigen ritueel bedenken met dit als inspiratie?

Hij begint met 3x 30 tellen Kapalabhati Pranayama breathing, waarbij je inademt en krachtig door je neus uitademt (niet doen als je verkouden bent ;-)). Tegelijkertijd steek je armen recht omhoog en trek je je handen in als je uitademt.

Vervolgens focust hij op drie momenten in zijn leven waar hij dankbaar voor is.

Zoals Tony zegt:

"because gratitude is the antidote to the things that mess us up. You can’t be angry and grateful simultaneously. You can’t be fearful and grateful simultaneously. So, gratitude is the solution to both anger and fear, and instead of just acting grateful, I think of specific situations that I’m grateful for, little ones and big ones. I do it every single day, and I step into those moments and I feel the gratitude and the aliveness."

Vervolgens doet hij een 3 minuten blessing voor zijn eigen gezondheid en die van de mensen in zijn leven, zijn collega's, klanten en iedereen die hij ontmoet.

De priming sessie eindigt met een "3 to thrive".

3 dingen waarop hij zich die dag wil focussen. Hij visualiseert de doelen, het gevoel als de doelen behaald zijn en de dankbaarheid voor het resultaat.

"Most of us think we control our own thoughts. Many of our thoughts are primed; they’re triggered by our environment. So I don’t get up hoping things will go well, I radically alter my body, I take charge of my mind, and then I do this priming as the first steps to begin my day" aldus Tony. 

Heb jij een ochtend ritueel waarmee jij de dag op jouw ideale manier start? 

Vergelijkbare artikelen

Geen reacties

Voeg een reactie toe

Menu