Gastblogs Joyce van Ombergen-Jong

Missie Droombaan

 

Toen ik jong was, had ik werkelijk geen idee wat ik later wilde worden. Mijn studiekeuze heb ik mede laten bepalen door een Postbus 51 spot waarin verkondigd werd dat ‘Een slimme meid op haar toekomst was voorbereid’. Ik was wel aardig in wiskunde, dus koos ik met enig vertrouwen voor een IT-opleiding. Jarenlang heb ik met veel plezier met computers gewerkt, totdat dit door een ongeval niet meer mogelijk was.

Maar wat had ik toen ik voor mijn studiekeuze stond, graag iemand naast me gehad die me vragen had gesteld als ‘Waar word je echt blij van Joyce?’, ‘Waar kom je je bed voor uit?’ ‘Wanneer vergeet je volledig de tijd?’ ‘Hoe ziet jouw droombaan eruit als werkelijk alles mogelijk was?’.

Nu ik als jongerencoach werk, mag ik deze vragen stellen en dat doe ik dan ook regelmatig. Daarnaast schrijf ik vanuit mijn ervaring romans voor young adults waarin ik allerlei tips, tools en (levens)lessen verstop.

Tijdens het schrijven van mijn boek kijk ik terug op de lessen die ik leerde tijdens belangrijke keuzes in mijn leven. Tijdens mijn studie, maar vooral tijdens de banen die ik had. Leuke en soms ronduit vervelende lessen. Hoe vervelend sommige ook waren, ik had er geen een willen missen. Het heeft me veerkrachtig gemaakt en het maakt dat ik deze lessen door kan geven aan de volgende generatie. Waarbij ik ze niet behoed voor fouten maken, sterker nog ik motiveer ze om zichzelf vooral toestemming te geven te vallen, te falen en telkens opnieuw op te staan.

In mijn laatste boek besluit hoofdpersoon Rowan na haar tussenjaar niet verder te studeren maar op zoek te gaan naar haar droombaan. Zo perfectionistisch als ze voor haar tussenjaar was, zo ontspannen wil ze nu door het leven gaan. Ze besluit zelfs te genieten van haar zoektocht. Dat blijkt in de praktijk nog niet zo makkelijk. Dit keer is ze namelijk niet in haar eentje op reis, maar in haar vertrouwde omgeving met familie en vrienden die verwachtingen hebben en haar willen helpen. Wat volgt is een waardevolle tip, een sollicitatie bij een droombedrijf en een hoop twijfels.

Lukt het haar uiteindelijk om het helemaal op haar eigen manier te doen en de baan te vinden die écht bij haar past?

Wil je het antwoord weten op deze vraag, neem dan eens een kijkje op mijn website voor een sneak preview.

 

Joyce van Ombergen-Jong (gastblogger voor De Rijke Meisjes) 

 

 

Vergelijkbare artikelen

Geen reacties

Voeg een reactie toe

Menu