Dingen delen

De Rijke Meisjes zijn fan van dingen delen. Wij geloven niet in de crisis, maar in overvloed, in sociale overwaarde. Iedereen heeft wel iets te bieden. Of het nu kennis, kunde, spullen of aandacht is. En het mooie is: Er is genoeg voor iedereen. Delen is vermenigvuldigen.

In deze rubriek besteden wij aandacht aan mooie initiatieven op het gebied van delen.

Op Facebook zijn er diverse groepen waar je dingen kunt delen. De meest succesvolle zijn Weggeefhoek Randstad, Ik geef weg en Gratis. Als je een talent wilt delen of ruilen tegen een ander talent kun je gebruik maken van de talentruilbeurs op Facebook.

Daarnaast zijn er andere websites die inspelen op het fenomeen van sociale overwaarde. Het mooiste voorbeeld is durftevragen.

Spullen delen is een handige website waar je dingen kunt aanbieden die je wilt delen met anderen.

Bij Mijn Buurtje kun je dingen delen in je eigen buurt. Nog niet alle buurten zijn vertegenwoordigd, maar het is een leuk initiatief om je buurt en buren beter te leren kennen en ook nog eens samen te werken.

Er zijn natuurlijk en gelukkig oneindig veel leuke websites waar je dingen kunt delen. De Rijke Meisjes zullen dan ook de lijst telkens aanvullen. Ken je of heb je zelf leuke tips, reageer dan even op dit blog!

IMG_3962

Geen reacties

Voeg een reactie toe

Menu