Fabulous Valencia

Zo direct vlieg ik terug naar Nederland. Ik was in Valencia de afgelopen weken.

Eigenlijk zou ik naar Miami gaan, op een cruise met mijn favoriete band (je weet wel, Michael Franti & Spearhead), maar de grens ging pas de dag nadat de cruise afgelopen was weer open. Natuurlijk had ik twee weken naar Mexico of Curacao kunnen gaan om dat te ondermijnen, maar ik ga niet ergens naartoe om tijd uit te zitten. Ik doe iets met een intentie of niet.

Omdat ik me verheugd had op een zonnige bestemming in november en omdat het bij mijn grote levenswensen hoort om te overwinteren in een fijn land… koos ik om naar Valencia te gaan, een stad waar ik al 30 jaar niet meer was geweest maar die altijd op mijn lijstje stond.

Even los van het feit dat hier bijna elke dag de hele dag de zon schijnt en de lucht strakblauw is, het leven hier betaalbaar is, en het zo heerlijk is om een nieuwe stad te ontdekken.

Het allerfijnste aan een paar weken (of langer) in het buitenland zijn vind ik dat het je uit je normale doen brengt. Het geeft lucht. Ik reis licht, neem het absolute minimum aan spullen mee in een klein koffertje en een rugtas. Ik heb mee wat ik nodig heb en verder niks.

Het geeft ruimte in je hoofd. Je hoeft niet te bedenken wat je aantrekt want je hebt weinig keuze. Je hoeft niet te zoeken naar dingen, want je weet precies wat je mee hebt. En je hoeft je niet druk te maken over troep want dat is er niet. Als er wifi is dan is het goed.

Ik vind dat echt zalig. Mijn dagen vul ik met werk afgewisseld met buitenspelen. Ik sta vroeg op. Een paar uurtjes struin ik door de stad, verwonder ik me, maak ik foto’s, probeer ik met mensen te kletsen, loop ik daarheen waar mijn nieuwsgierigheid me brengt. Ik verdwaal nooit. En ik loop totdat ik moe ben. Meestal zo’n 10.000 – 13.000 stappen per dag.

Ik wissel hotels af en met appartementen, zodat ik ook zelf kan koken en niet elke dag uit eten hoeft. Ik probeer verschillende stadsdelen uit en leer daar de leuke plekken kennen, maak het me eigen.

Deze lifestyle past zo bij mij. Ik heb mijn bedrijf aangepast aan mijn leven.

Wil jij dat ook? Ik denk graag me je mee jij ook meer kan doen wat jou rijk maakt.

Dit zijn mijn Valencia tips

Valencia, een van Spanje’s meest onderschatte steden, is een fascinerende mix van oud en nieuw. Met zijn rijke geschiedenis, bruisende culinaire scene en prachtige architectuur, is Valencia een stad die zowel de traditionele Spaanse charme als moderne innovatie belichaamt. Hieronder verkennen we zowel de bekende hoogtepunten als de verborgen juweeltjes van Valencia, perfect voor de avontuurlijke reiziger of de nieuwsgierige local.

1. Ciudad de las Artes y las Ciencias (Stad van Kunst en Wetenschap)

Begin je ontdekkingstocht bij Valencia’s meest futuristische wonder, de Ciudad de las Artes y las Ciencias. Dit complex, ontworpen door de wereldberoemde architect Santiago Calatrava, is een meesterwerk van moderne architectuur en huisvest onder andere een wetenschapsmuseum, een operagebouw, en het grootste aquarium van Europa. Het is een must-see, niet alleen voor de architectuur maar ook voor de diverse culturele en educatieve ervaringen die het biedt.

2. Mercado Central

Duik in het hart van de Valenciaanse cultuur met een bezoek aan de Mercado Central, een van de oudste en grootste markten van Europa. Hier vind je een overvloed aan verse producten, lokale delicatessen, en traditionele Spaanse gerechten. Het gebouw zelf, met zijn prachtige modernistische architectuur, is ook een bezienswaardigheid.

3. Barrio del Carmen

Voor een authentieke ervaring, verken het labyrint van smalle straatjes in de wijk Barrio del Carmen. Dit deel van de oude stad zit vol met historische gebouwen, verborgen pleintjes, en muurschilderingen. ’s Avonds komt deze buurt tot leven met talloze bars, cafés, en restaurants, waardoor het de perfecte plek is om het nachtleven van Valencia te ervaren.

4. Jardín del Turia

De Jardín del Turia, een groene oase die zich uitstrekt over negen kilometer door de stad, is gecreëerd op de drooggelegde rivierbedding van de Turia. Het is de perfecte plek voor een wandeling, fietstocht of picknick. Langs de tuinen vind je speeltuinen, sportvelden, en zelfs een muziekpaviljoen.

5. La Lonja de la Seda

La Lonja de la Seda, of de Zijdebeurs, is een UNESCO-werelderfgoed en een van de belangrijkste gotische burgerlijke gebouwen in Europa. De prachtige binnenplaats, versierde zuilengang en het indrukwekkende plafond van de Contractzaal maken dit tot een historisch juweel dat getuigt van de economische kracht van Valencia in de 15e en 16e eeuw.

6. Playa de la Malvarrosa

Valencia’s strand, Playa de la Malvarrosa, is een breed, goudkleurig zandstrand dat uitnodigt tot ontspanning onder de Spaanse zon. Vergeet niet de vele chiringuitos (strandbars) te bezoeken voor een verfrissende cocktail of een traditionele paella.

Verborgen Juweeltjes

  • El Cabanyal: Dit voormalige visserskwartier staat bekend om zijn kleurrijke betegelde huizen en smalle straatjes. Het is een geweldige plek om de authentieke Valenciaanse sfeer te proeven.
  • Parque de Benicalap: Weg van de toeristische paden biedt dit park een rustige ontsnapping met zijn uitgestrekte groene zones, speeltuinen, en historische monumenten.
  • Instituto Valencia de Arte Moderno (IVAM): Voor liefhebbers van moderne kunst is een bezoek aan het IVAM een must. Het museum heeft een indrukwekkende collectie werken van Spaanse en internationale kunstenaars.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *